Матраци

Матраци – всички водещи марки на едно място!

 

Човек прекарва повече от 30 % от живота си в сън. Само тези цифри са достатъчни, за да определим матрака като безспорно най-важният продукт за здравословен и качествен сън. 

 

Матраците основно се разделят на два вида– еднолицеви и двулицеви. Еднолицевите матраци разполагат с вградена рамка, която пасва по размера на леглото, а при двулицевите матраци се изисква употребата на подматрачна рамка. (линк към секцията) Също така матраците биват ортопедични и анатомични. За съжаление с тези две понятия се спекулира много и дори от известно време насам се използва и термина ергономичност. За да бъдете наясно при избора си на матрак предлагаме кратко описание на въпросните понятия: 

 

Ортопедичност – поддържането на гръбначния стълб в естествената му и правилна позиция, като улеснява отпускането на ставите 

 

Анатомичност – напълно отпускане на мускулите на тялото и улесняване на правилното кръвообръщение 

 

Ергономичност – максимално емоционално и психологично възстановяване  

 

Най-често предлаганите матраци са матраците съставени от пенополиуретан, пружини тип „бонел“, покет пружини (индивидуално пакетирани пружини), мемори пяна, латекс, HD пяна и HR пяна. 

 

Рулирането на матраци е нов вид технология, която представлява пресоването им на машина и навиването им на руло. Това прави тяхното транспортиране  много по-лесно и удобно. 

 

След като бъде отворен и матракът достигне естествената си форма, не може да бъде възстановен фабричният му вид. За да се избегне нежелана деформация, е препоръчително между 24 и 48 часа да не се спи на матрака. 

 

Какво ВЗЕмам ако закупя матрак от vzeh.bg

 

Здравословният сън е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите за Вас и Вашето семейство. В онлайн магазина vzeh.bg имате възможността да изберете от над 100 модела матраци на водещите марки производители. Купувайки матрак от нас можете да бъдете сигурни, че сте направили най-добрия и информиран избор, съобразен с Вашите индивидуални потребности и изисквания. Безплатната експресна доставка до всяка една точка на страната е допълнително удобство, което предлагаме на нашите клиенти, за да спестите време и средства.

 

марки
подреди по