5 СЪВЕТА КАК ДА ИЗБЕРЕМ МЕБЕЛИ ЗА ДЕТСКАТА СТАЯ

4 септември 2016
5 СЪВЕТА КАК ДА ИЗБЕРЕМ МЕБЕЛИ ЗА ДЕТСКАТА СТАЯ

Когато сте напът да инвестирате средства в мебели за детската стая, трябва да си отговорите на няколко ключови въпроса. За да Ви служат дълго и най-вече, за да оправдаят инвестицията Ви те трябва да отговарят на редица изисквания. Слава богу, мебелите не се сменят толкова често колкото дребните аксесоари, които променят визията на интериора, затова ние приготвихме 5 основни съвета при избора на детски мебели, които да Ви насочат в правилната посока и да Ви предпазят от грешки. 

 

КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ ВИ СЛУЖИ ТАЗИ МЕБЕЛ? 

 

Един от най-важните въпроси, който трябва да си зададете преди за инвестирате в нов елемент за детската стая е: Колко време ше използвате тази мебел? Без значение дали говорим за легло, скрин или маса за повиване. Искате ли да инвестирате в обзавеждане, което ще Ви служи дълги години и надхвърля въображението Ви с трансформациите си и новите решения, които Ви предлага? Ако отговорът е да, то трябва да заложите на мебелите, изработени от устойчиви висококачествени материали. Винаги обръщайте внимание на вида на материалите, дали мебелите са произведени с грижа към околната среда и се уверете, че вещества вложени в производството им не са токсични и са съобразени с всички стандарти за безопасност. 

 

Помислете дали искате мултифункционални мебели? Мебели, които да съчетават повече от една функция. Мебели, които ще Ви спестят място и нови инвестиции? Изберете легло, което се трансформира и расте заедно с Вашето дете. Изберете скрин, който е със съвременен дизайн, красиви линии и ще седи чудесно в коридора Ви след време. Изберете мебели с непреходен характер. 

 

ВИЗИЯТА: МИНИМАЛИСТИЧНА ИЛИ КРЕЩЯЩА

 

Декорацията на детската стая може да се окаже доста трудна задача, която води до задънени улици. Всички елементи от интериора трябва да си взаимодействат, за да се свържат в едно общо цяло. За разлика от останалите стаи в дома Ви, детската стая съчетава повече от една функция. Тя е спалня, когато детето спи и детска площадка, когато детето се потопи в приказния свят на въображението си. Тя е и място за интелектуално развитие в моментите, когато то учи. Всичко това трябва да се преплете в рамките на няколко квадратни метра.  

 

Ако търсите мебели, които ще да използвате няколко години, то не избирайте мебели в твърде силни цветове. Заложете на мебели с минималистична визия в неутрални тонове. Те ще Ви позволят да развихрите индивидуалния си почерк само с чифт ново спално бельо, декоративни възглавници и няколко нови аксесоара. За разлика от мебелите, аксесоарите са много по-евтини и Ви дават възможност лесно да промените интериора в детската стая. 

 

НАПРАВЕТЕ КЪТ ЗА ИГРА

 
Детските игри изискват място. А децата са доста разхвърляни. Когато декорирате детската стая се уверете, че сте предвидили достатъчно място за игра. Подът позволява на детето да разширява площа за игра на воля. За да го улесните, поставете кутии и рафтове на нивото на неговите очи. Това прави играчкие лесно достъпни, когато играта е във вихъра си.  

 

Ако детето Ви е запалено по BATMAN, Game of Thrones, Принцеса Елза или Маша и Мечока, ще бъде повече от щастливо, ако създадете кът, който да го пренася в приключенията на любимия му герой. Отделете един от ъглите на стаята за неговата любима лична тема.   

 

МИСЛЕТЕ OUTSIDE THE BOX

 

Децата рядко мислят за бъркотията докато си играят. И са напълно прави. LEGO-то е разпръснато по целия под, книгите са разхвърляни на всевъзможни посоки, куклите висят от лампата. Всичко това чака Вас. Ето защо е важно да разполагате с удобни кошове и кутии за съхранение на ирачки, които бързо побират целия този хаос и същевременно ще се открояват, като акцент в интериора. 

 

ИНСПИРИРАЙТЕ СЕ ОТ ОПИТА НА ДРУГИТЕ 

 

Черпете идеи от опита на другите - google, instagram, pinterest или някой от хилядите блогове. Така ще сте наясно с водещите тенденции в детския интериорен дизайн, ще може да черпите идеи и практическите съвети, които ще Ви помогнат да създадете перфектната детска стая за Вашето малко съкровище. 

 

Разгледай нашите предложения @vzeh.bg/leander

 

 

ВЗЕМИ iSLEEP НА СЪЩАТА ЦЕНА И ПЛАТИ НА 10 РАВНИ МЕСЕЧНИ ВНОСКИ!

прочети още

ВЗЕМИ MAGNIFLEX НА СЪЩАТА ЦЕНА И ПЛАТИ НА 10 РАВНИ МЕСЕЧНИ ВНОСКИ!

прочети още

Промоция: 31.11-31.12.2016

прочети още
ОТНОВО В ЧАС
4 септември 2016

Автор: Piplota

прочети още
10 ВЪЛШЕБНИ СТАИ С LEANDER
3 септември 2016

Автор: Piplota

прочети още
Дивани FEYDOM
8 ноември 2015

Работещи дизайнерски решения, в които ще се влюбите.

прочети още

Създадена от майки за майки, обединени в единна мисия - безгрижно детство и прецизна грижа!

прочети още

Автор: Piplota

прочети още

От колко сън имаме нужда всъщност?

прочети още

С грижа към всички нас

прочети още

Как да се грижим за матрак Magniflex

прочети още
Реални и Различни
30 септември 2015

Vzehме нещата в наши ръце

прочети още
Do you CARE?
30 септември 2015

Революцията на Magniflex

прочети още
Magniflex
30 септември 2015

Матракът, който Ви отвръща с любов!

прочети още
Нормален ли си?
30 септември 2015

Автор: Piplota

прочети още
Pierre Cardin by Magniflex
30 септември 2015

Истинско произведение на изкуството

прочети още
Няколко клишета от нас
30 септември 2015

Отработени стереотипи, които винаги работят!

прочети още
FEYDOM COMODO
17 септември 2016

Ръководство за употреба

прочети още
FEYDOM VELARE
17 септември 2016

Ръководство за употреба

прочети още
FEYDOM MOLLIA
17 септември 2016

Ръководство за употреба

прочети още